diumenge, 17 de setembre del 2017

El dia 18 de juliol vaig realitzar un taller d’Artteràpia i una xerrada sobre els beneficis de la teràpia Reiki en el Centre Croera de Tortosa gestionat per Xavi i Mari, una parella encantadora que saben fusionar les seves energies per organitzar  cursos o xerrades amb la finalitat de transmetre  diverses tècniques i mètodes holístics per facilitar-nos les diferents connexions que existeixen entorn al creixement personal  per desenvolupar la nostra evolució com a essers humans… i ho donen tot, es veu clarament que ho fan des del cor.  
També realitzen altres activitats per a infants, joves i adults entre elles xerrades,conferències, tallers, formació en  PNL, pedagogia sistèmica, motivació i  creixement personal.







Al respecte de la meva experiència en el centre, el  taller d’Artteràpia estava enfocat tant a nivell col·lectiu com a nivell individual i van assistir al taller diverses famílies amb els seus fills i alguna persona a títol individual.



Va ser un taller molt interessant perquè a partir d’un full en blanc, les persones assistents s’havien de connectar amb les seves emocions actuals i desenvolupar el que realment sentien en aquell moment. Els resultats van ser molt interessants, ja que van reflectir el caràcter de cadascú amb la seva versió més creativa i espontània, amb la seva emoció negativa o positiva envers el dibuix, en el deixar-se fluir o més bé resistir-se a aquesta emoció.
M’agrada utilitzar la pintura al pastel per desenvolupar aquesta teràpia, però amb ceres toves també es pot fer. 

L’altra proba que vam fer, era la de dibuixar amb els ulls tapats, la qual cosa dificulta molt reproduir el que tenim a la nostra imaginació, però sempre sorgeixen formes molt interessants que inclòs un cop que la persona es destapa els ulls i pot veure que formes ha desenvolupat, la sorpresa és molt gran i satisfactòria.
Aquest exercici és molt terapèutic perquè el fet de no veure el que estem dibuixant ens pot transportar a una inseguretat o bé a una fluïdesa, tot depèn del caràcter de la persona. Si aquesta gaudeix de la experiència, vol dir  que es connecta més bé amb el seu jo interior i si en canvi pateix perquè no sap que fer o que li sortirà i el dibuix està molt forçat, significa que a aquesta persona li costa més connectar-se amb la seva part creativa. 

La segona activitat de la tarde,  va ser un “Cercle de Sanació “ a través de l’energia Reiki denominat també Mawashi Reiki que consisteix en fer un cercle amb les persones assistents i a partir de donar-nos les mans els uns als altres, la energia comença a circular entre tots en un nivell de sanació grupal. 

Abans de fer la pràctica vaig explicar molt breument que és el Reiki i quins beneficis ens pot aportar a la nostra vida quotidiana, destacant la importància de practicar els 5 principis del reiki que són fonamentals en aquesta vida, tant si ets una persona espiritual com si no. Arriba a ser una filosofia de vida que aporta molta riquesa, o per lo menys a mi me l’aporta i la meva responsabilitat és mostrar-la a les demes persones, les quals son lliures sobre  la manera de triar la seva vida o bé el d’estar  immersos en la positivitat,  o bé en la negativitat i fer cas als problemes i no intentar resoldre’ls.  Amb aquesta filosofia dones més poder a la part més positiva de la vida i sobre tot a l’aprenentatge de que cada situació viscuda ens permet evolucionar. 

Parlant de la pràctica que vaig aplicar,  comença un cop que ens donem les mans,  en  traslladar a una relaxació profunda a les persones assistents, aquestes  tanquen  els ulls i es deixen  fluir per aquesta energia que circula entre nosaltres. L’experiència és meravellosa ja que cadascú experimenta sensacions diferents i que un cop  acabem la pràctica les intentem explicar.
Després de les explicacions, vaig practicar  imposició de mans a tots els participants perquè la teràpia fos més efectiva a nivell de sanació.
Ha estat una experiència magnífica per tots!!!

Gràcies al Centre Croera per confiar en mi i donar-me la oportunitat de compartir una mica de la meva essència, la creativa i la espiritual, la qual es fusiona perfectament i em fa molt feliç.
Espero que aquesta felicitat i satisfacció hagi arribat a tots els que   van  assistir a una tarde qualsevol del mes de juliol... 

Gràcies.






0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada











 

Copyright 2010 DI-ART ARTTERÀPIA "PENSAR DES DEL FINAL..".

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.